Opis
Płatki róży w cukrze maja długą tradycję. W Galicji, świeże surowe płatki utarte z cukrem były szeroko stosowane jako nadzienie do ciastek, pączków, rogalików oraz aromatyzowanych ciast, takich jak śliwkowce czy jabłeczniki. Także dziś polecamy nasz wyrób tym wszystkim, którzy realizują swoją pasję kulinarną piekąc ciasta. Płatki róży w cukrze dodadzą ciastu wyrazistości podnosząc jego walory aromatyczne, będąc gwarancją niepowtarzalności, a ich smak na długo pozostanie w pamięci.
Uwaga: dostępne również opakowania dla cukierników – wiaderko 3,5 kg
Skład: cukier, płatki róży fałdzistolistnej (30 %), kwas cytrynowy (jako regulator kwasowości)
Najlepiej spożyć w ciągu miesiąca od otwarcia, przechowywać w lodówce
Waga netto: 320 g
Ilość w opakowaniu zbiorczym (zgrzewce): 6 szt
Średnia wartość odżywcza w 100 g przecieru:
Wartość energetyczna (energia) | 1292 kJ/ 304 kcal |
Tłuszcz | 0,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,0 g |
Węglowodany | 76,0 g |
w tym: cukry | 73,2 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0,0035 g |