Opis
Domowy syrop z kwiatu czarnego bzu dla dzieci
Początek lata zachwyca nas intensywną zielenią i kolorami. Wtedy właśnie kwitnie czarny bez, możemy zobaczyć go zwłaszcza w lasach. Białe, drobne kwiatki, zebrane w wielkie wachlarze, pełne są olejków eterycznych, dlatego pachną tak mocno i słodko. Od wieków doceniano prozdrowotne właściwości kwiatów czarnego bzu i robiono z nich znakomite syropy. Zakatarzone i kaszlące maluchy w czasie przeziębienia są często płaczliwe i markotne, nasz pyszny syrop z kwiatu czarnego bzu dla dzieci znakomicie poprawi im humor!
Dzieci uwielbiają słodycze, ale nie wszystko, co słodkie, jest zdrowe i wartościowe. Lizaki, gumy i napoje kuszą kolorami, ale skład tych wyrobów to długa lista sztucznych substancji, które lepiej omijać z daleka. Nasze babcie umiały dawniej przygotowywać wspaniałe przetwory, które urzekały smakiem i dodatkowo wzmacniały zdrowie.
Jeśli szukasz wyjątkowego produktu, to spróbuj naszego syropu z kwiatu czarnego bzu dla dzieci. Jego receptura to przede wszystkim ekstrakt z kwiatów czarnego bzu, uzyskany tradycyjną metodą. Nie znajdziesz w nim sztucznych dodatków, takich jak konserwanty i barwniki. Wyróżnia się prostym składem i ma przyjemny, orzeźwiający smak!
Z syropu z kwiatów bzu można przyrządzać napoje o oryginalnym, orzeźwiającym smaku, może służyć jako dodatek do potraw i deserów.
Skład: cukier, ekstrakt z kwiatów bzu (40%), kwas cytrynowy (jako regulator kwasowości).
Objętość netto: 500 ml, butelka szklana
Ilość sztuk w opakowaniu zbiorczym (zgrzewce): 6
Średnia wartość odżywcza w 100 ml syropu:
Wartość energetyczna (energia) | 987 kJ/ 232 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 57,92 g |
w tym: cukry | 43,54 g |
Białko | 6,25 g |
Sól | 0 g |
Syrop z kwiatów czarnego bzu – domowa receptura
Syrop z kwiatów czarnego bzu to jeden ze smaków Twojego dzieciństwa? Specjalnie dla Ciebie odtworzyliśmy go w oparciu o tradycyjną recepturę. Stawiamy na prosty, naturalny skład i wysokie skoncentrowanie ekstraktu kwiatów czarnego bzu. To jemu nasz wyrób zawdzięcza swój wyjątkowy smak. Syrop z kwiatów czarnego bzu wykorzystasz jako wyjątkowy dodatek do deserów, ciepłych napojów i nie tylko. Sięgnij po dobro prosto z natury!
Domowy syrop z kwiatu czarnego bzu
Czarny bez pięknie kwitnie w maju i na początku czerwca. Białe wachlarze kwiatów pachną bardzo słodko i intensywnie. Można je spotkać w lasach i przydomowych ogrodach. W czasach, gdy leki na przeziębienie nie były łatwo dostępne, każda zielarka przygotowywała z tych białych kwiatków pożyteczne specyfiki. Warto i dzisiaj korzystać z dobrodziejstw natury!
W obecnych czasach trudno znaleźć na półkach sklepowych prawdziwie wartościowe, naturalne produkty. Zamiast nich oferuje się ludziom kolorowe pudełeczka, których zawartość jest jednak bardzo wątpliwej jakości. Skład tych produktów to bardzo długa lista różnych tajemniczych substancji i konserwantów, a prawdziwego soku jest tam bardzo znikoma ilość.
Tradycyjny syrop z kwiatu czarnego bzu
Jeśli tęsknisz za smakami dzieciństwa, spróbuj naszego syropu z kwiatu czarnego bzu. Słodki i orzeźwiający aromat przypomni Ci wyroby Twojej babci, która na pewno wkładała całe swoje serce w przygotowywanie domowych specyfików na kaszel i przeziębienie.
Nasz syrop ma intensywny, orzeźwiający smak. Jego receptura to przede wszystkim ekstrakt z kwiatów czarnego bzu. Nie znajdziesz w nim sztucznych dodatków, takich jak konserwanty i barwniki. Prosty skład i tradycyjna metoda uzyskania ekstraktu, gwarantują znakomitą jakość naszego produktu.
Do czego używać syropu z kwiatu czarnego bzu?
- Nasz syrop to wspaniała podstawa do sporządzenia rozgrzewającego lub orzeźwiającego napoju. Wystarczy do gorącej lub zimnej wody dodać odrobinę naszego produktu.
- Lemoniadę z kwiatu czarnego bzu także łatwo zrobić — trzeba jedynie dolać syrop do wody gazowanej. Proporcja z wodą: 1:8. Ozdób dzbanek z lemoniadą gałązką rozmarynu, cytryną i lodem.
- Ciasta, galaretki i budynie polane syropem z kwiatu czarnego bzu, będą smakować znakomicie.
- Koneserzy docenią wyjątkowe drinki alkoholowe, w których składzie znajdzie się syrop z kwiatu czarnego bzu, poleca się go również do białego wina.