Opis
Domowy syrop z czarnej porzeczki ma mocny oryginalny smak i zapach. Doskonały do sporządzania napojów, zalecany również do deserów.
Skład: cukier, sok z czarnej porzeczki (37 %), kwas cytrynowy (jako regulator kwasowości)
Objętość netto: 500 ml, butelka szklana
Ilość sztuk w opakowaniu zbiorczym (zgrzewce): 6
Średnia wartość odżywcza w 100 ml syropu:
Wartość energetyczna (energia) | 1187 kJ/ 279 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 69 g |
w tym: cukry | 64 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0 g |
Naturalny syrop z czarnej porzeczki
Czarna porzeczka jest doskonale znana w tradycji ludowej. Ceni się ją z uwagi na walory smakowe i inne korzystne właściwości. My zamknęliśmy ją w postaci naturalnego syropu, który doskonale sprawdza się jako dodatek do napojów i deserów. Nasz syrop z czarnej porzeczki powstaje w oparciu o tradycyjną recepturę, z tłoczonych owoców. Krótki, prosty skład oraz sprawdzona jakość owoców gwarantują jego niezwykły smak – dokładnie taki, jak ten z Twojego dzieciństwa! Spróbuj i przekonaj się sam!
Domowy syrop z czarnej porzeczki
Krzew czarnej porzeczki jest niezwykle chętnie sadzony w przydomowych ogrodach i niewielkich działkach. Na listkach tej rośliny znajdują się małe gruczoły z olejkami eterycznymi, które nadają jej charakterystyczny, przyjemny zapach. Wypełnione sokiem czarne owoce porzeczki zaczynają dojrzewać w pierwszej połowie lipca. Te smaczne kuleczki znakomicie nadają się na przetwory i wspaniały domowy syrop!
Czarna porzeczka to prawdziwy skarb natury. Odznacza się nie tylko wybornym, kwaskowo-słodkim smakiem, ale kryje w sobie także wiele cennych, wspierających zdrowie składników. Świeże owoce są pyszne, jednak nie mamy do nich dostępu przez cały rok. W sklepach możemy kupić wiele produktów ( np. gum, galaretek, cukierków, napojów) o smaku czarnej porzeczki, ale oparte są najczęściej na sztucznych aromatach i barwnikach. Sięgają po nie zwłaszcza dzieci, jednak nie jest to najlepsze dla ich młodych organizmów.
Tradycyjny syrop z czarnej porzeczki
Wspaniale jest zbierać porzeczki w lecie. Gorące słońce tchnie skwarem, ale świeże owoce porzeczki przyjemnie orzeźwiają. Warto przygotować z nich domowe przetwory, ich smak jest niepowtarzalny!
Wiemy, że nie wszyscy mają czas na kulinarne przygody. Dlatego przygotowaliśmy dla Ciebie, intensywny w smaku, naturalny syrop z czarnej porzeczki, który uzyskaliśmy tradycyjną metodą. Jego receptura to przede wszystkim sok NFC (nie z koncentratu), bezpośrednio tłoczony z owoców na tradycyjnej prasie. Nie znajdziesz w nim sztucznych dodatków, takich jak konserwanty i barwniki. Nasz syrop z czarnej porzeczki wyróżnia się mocnym i wyraźnym smakiem.
Do czego używać syropu z czarnej porzeczki?
Desery polane naszym syropem z czarnej porzeczki zachwycą Twoich gości!
- Lemoniadę o smaku czarnej porzeczki łatwo przyrządzisz, gdy dodasz nasz syrop do wody gazowanej. Proporcja z wodą 1:8. Możesz wrzucić do dzbanka kilka listków świeżej mięty!
- Do przyrządzenia najprostszego smacznego napoju wystarczy jedynie woda. Użyj gorącej lub zimnej!
- Budynie i puddingi polane syropem z czarnej porzeczki to przysmak dla dzieci.
- Syropem z czarnej porzeczki dekoruj lody np. śmietankowe lub waniliowe — będą doskonałe!