Opis
Nowość!
Syrop z pędów sosny, syrop sosnowy (inaczej też syrop pinii).
Składniki: ekstrakt z pędów sosny 56%, cukier, kwas cytrynowy (jako regulator kwasowości).
Syrop z pędów sosny
Sosna. Pisał o niej Słowacki, Brzechwa, pisała Konopnicka. O jej nagim, jakby bezbronnym pniu i jasnozielonych pędach kryjących w sobie tyle dóbr, co tajemnic. Ożywcze soki sosny od pokoleń były uznawane za źródło sił i witalności, a, kto wie, może i natchnieniem dla poetów?
Naturalny syrop z pędów sosny dla dzieci i dorosłych dostępny w naszej ofercie to polski produkt, który przygotowaliśmy w poszanowaniu dla natury – z młodych, skroplonych wiosennym deszczem młodych pędów, bez dodatku sztucznych aromatów czy barwników. Produkt, który już przy pierwszym otwarciu butelki przenosi tam, gdzie w ciepłe czerwcowe popołudnie można poczuć niosący się wraz z wiatrem subtelny zapach sosen. I szczęścia.
Młode pędy sosny i lokalne surowce
Młode pędy sosny, zbierane wiosną, kiedy igły są jeszcze zielone i miękkie, były stosowane przez wiele dziesięcioleci jako środek na odporność. Nasz domowy syrop jest produkowany zgodnie z pierwotną tradycją – ze zbieranych ręcznie świeżych pędów polskich sosen, bez dodatku sztucznych barwników i aromatów. Do stworzenia syropu potrzebne nam są tylko trzy składniki – ekstrakt z młodych pędów sosny (ponad 50%), polski cukier i kwasek cytrynowy. Aby zachować wszystkie cenne właściwości, naturalny syrop z pędów sosny poddaje się obróbce termicznej. W ten sposób, od momentu rozlewu, zamknięty produkt może być przechowywany w ciemnym miejscu aż do 18 miesięcy.
Syrop z pędów sosny – jak podawać?
Domowy syrop z pędów sosny dla dzieci i dorosłych można dodać do herbaty lub rozcieńczać z ciepłą wodą, dzięki czemu powstanie niezwykle aromatyczny i przepyszny napój. Dla wzmocnienia efektu, warto spożywać syrop bezpośrednio na łyżeczce.
Polska Róża – rodzinna firma z tradycjami
Polska Róża to rodzinna firma z tradycją sięgającą aż 1979 roku. Produkujemy soki NFC (=not from concentrate, czyli tłoczone bezpośrednio z owoców) oraz naturalne syropy owocowe i konfitury różane. Produkcję założył przed laty inż. Ernest Michalski, który wiele lat chorował na szkorbut spowodowany niedoborem witaminy C. Nieskuteczna terapia syntetyczną witaminą C zainspirowała go do odkrycia jej naturalnego źródła – owocu róży. Z wdzięczności do róży za uratowanie życia, postanowił, że od teraz to on będzie pomagać innym, czym zainspirował swoich najbliższych. Polska Róża – owoc jego obietnicy – to rodzinna firma z tradycjami, której kunszt i renoma trwają już od ponad czterech dekad.
Nasza siła tkwi w prostocie. Każdy z pięciu płatków Polskiej Róży symbolizuje wartości, którymi się kierujemy: wykorzystanie lokalnych owoców, naturalny skład, wysoką jakość, dbałość o każdy produkt i miłość do natury.
Objętość netto: 250 ml, butelka szklana
Ilość sztuk w opakowaniu zbiorczym (zgrzewce): 6
Średnia wartość odżywcza w 100 ml syropu:
Wartość energetyczna (energia) | 969kJ/ 228 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 56,5 g |
w tym: cukry | 56 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0 g |