Syrop kurkumowo-imbirowy 500 ml

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 24,30 zł 24.30
ilość szt.
Zyskujesz 20 pkt [?]

Opis

Syrop kurkumowo-imbirowy 250 ml

Kurkuma, znana również jako "złota przyprawa", jest popularnym składnikiem kuchni indyjskiej i bliskowschodniej. Ma wyrazisty, lekko gorzki smak i żywy, żółty kolor. Z kolei imbir to pikantny korzeń, który od tysięcy lat wykorzystywany jest ze względu na swoje właściwości lecznicze. Syrop kurkumowo-imbirowy marki Polska Róża to pyszna i zdrowa mikstura powstała z połączenia tych dwóch drogocennych roślin.

Syrop kurkumowo-imbirowy – jak pić?

Ekologiczny syrop kurkumowo-imbirowy marki Polska Róża świetnie nadaje się do herbaty, nadając jej rozgrzewającego, a jednocześnie wyrazistego smaku. Można go również stosować jako słodzik w smoothie, koktajlach lub jako dodatek do naleśników i gofrów. Łyżka syropu spożywana bezpośrednio dostarcza dzienną dawkę witamin i składników odżywczych. Wspaniale smakuje też z ciepłą wodą, będąc tym samym doskonałym sposobem na rozgrzanie się w chłodniejsze dni. Jeśli masz dość herbaty, ale szukasz czegoś, co da Ci równie przyjemne ciepło w mroźne dni, polecamy wymieszać nasz syrop kurkumowo-imbirowy z ciepłą wodą i przelać go do termosu. Ciepło i przyjemność gwarantowane!

Kurkuma i imbir

Oprócz pysznego smaku, połączenie kurkumy i imbiru oferuje wiele korzyści zdrowotnych. Kurkuma jest bogatym źródłem antyoksydantów, które mogą pomóc w ochronie organizmu przed uszkodzeniami spowodowanymi przez wolne rodniki. Wykazano również, że ma właściwości przeciwzapalne, co może pomóc w zmniejszeniu obrzęku i bólu w organizmie. Z kolei imbir znany jest ze swojej zdolności do wspomagania trawienia i łagodzenia rozstroju żołądka. Nasz syrop kurkumowo-imbirowy powstał na bazie soków bezpośrednio tłoczonych i zawiera sok z kłącza kurkumy (22%), sok z kłącza imbiru lekarskiego (19%), sok z cytryny (10%) oraz cukier.

 

Skład: cukier, sok z kłącza kurkumy (22%), sok z kłącza imbiru lekarskiego (19%), sok z cytryny (10%)

Objętość netto: 500 ml, butelka szklana

Ilość sztuk w opakowaniu zbiorczym (zgrzewce): 6

Polska Róża – rodzinna firma z tradycjami

Polska Róża to rodzinna firma z tradycją sięgającą aż 1979 roku. Produkujemy soki NFC (=not from concentrate, czyli tłoczone bezpośrednio z owoców) oraz naturalne syropy owocowe i konfitury różane. Produkcję założył przed laty inż. Ernest Michalski, który wiele lat chorował na szkorbut spowodowany niedoborem witaminy C. Nieskuteczna terapia syntetyczną witaminą C zainspirowała go do odkrycia jej naturalnego źródła – owocu róży. Z wdzięczności do róży za uratowanie życia, postanowił, że od teraz to on będzie pomagać innym, czym zainspirował swoich najbliższych. Polska Róża – owoc jego obietnicy – to rodzinna firma z tradycjami, której kunszt i renoma trwają już od ponad czterech dekad.

Nasza siła tkwi w prostocie. Każdy z pięciu płatków Polskiej Róży symbolizuje wartości, którymi się kierujemy: wykorzystanie lokalnych owoców, naturalny skład, wysoką jakość, dbałość o każdy produkt i miłość do natury.

Średnia wartość odżywcza w 100 ml syropu:  

Wartość energetyczna (energia) 1037 kJ/ 248 kcal 
Tłuszcz 0 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone  0 g
Węglowodany 62,0 g
w tym: cukry 61,0 g
Białko 0 g
Sól 0 g

Syrop kurkumowo-imbirowy

Syrop kurkumowo-imbirowy firmy Polska Róża to prawdziwa mieszanka minerałowo-witaminowa! W jego skład wchodzą m.in. kłącza kurkumy oraz imbiru, czyli przyprawy o szerokim zastosowaniu w kuchni wschodniej oraz medycynie ludowej. Syrop tworzony jest na bazie soków tłoczonych.

Kurkuma występuje najczęściej w formie zmielonej, nadając potrawom charakterystyczny smak oraz intensywny, żółty kolor. Prozdrowotne właściwości kurkumy wynikają z zawartych w niej związków – m.in. kurkuminoidów, mających silne działanie przeciwzapalne oraz antyoksydacyjne. Niecodzienny aromat, jak również dobroczynny wpływ na zdrowie człowieka sprawiły, iż kurkuma znana jest nawet w najdalszych zakątkach globu.

Imbir to również roślina słynąca ze swojego prozdrowotnego działania - przypisuje się jej szczególnie właściwości łagodzące objawy przeziębienia lub grypy. W niektórych regionach świata napary z korzenia imbiru są uznawane za naturalny stymulator odporności organizmu. Zawartość gingerolu oraz zinferolu nadaje mu specyficzny, ostry, smak oraz prozdrowotne właściwości.

Syrop z imbiru i kurkumy przejmuje wszelkie wartościowe prozdrowotne substancje aktywne, a w efekcie staje się doskonałym wspomagaczem funkcjonowania całego organizmu, Syrop z imbiru i kurkumy to specyfik, który warto mieć w domu szczególnie jesienią i zimą, kiedy układ odpornościowy narażony jest na infekcje. Świetnie sprawdza się jednak również na co dzień, jako uzupełnienie codziennej diety.

Do czego używać syropu kurkumowo-imbirowego?

Nasz syrop to wspaniała podstawa do sporządzenia rozgrzewającego napoju. Wystarczy do gorącej lub zimnej wody dodać odrobinę naszego produktu. To również doskonały dodatek do herbaty, nadający jej nietuzinkowego smaku.

Bądź na bieżąco
.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl