Opis
Proponowany sposób podania: 2x dziennie po 50 ml soku (rano i wieczorem).
Skład: sok NFC z kłączy kurkumy (80%), sok NFC z owoców cytryny zwyczajnej (20%)
Produkt do bezpośredniego spożycia lub rozcieńczenia.
Objętość netto: 500 ml, butelka szklana z brązowego szkła (zabezpiecza sok przed utratą właściwości odżywczych i witamin)
Ilość sztuk w opakowaniu zbiorczym (zgrzewce): 6
Średnia wartość odżywcza w 100 ml soku:
Wartość energetyczna (energia) | 35 kJ/ 8 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 1,4 g |
w tym: cukry | 1,2 g |
Błonnik | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0 g |
Sok z kurkumy
Kurkuma używana jest od wieków – początki jej zastosowania miały miejsce nawet 2000 lat temu. Jest znana przede wszystkim z kuchni azjatyckiej oraz chińskiej. Najczęściej występująca w formie zmielonej, nadaje potrawom charakterystyczny smak oraz intensywny, żółty kolor. Niecodzienny aromat, jak również dobroczynny wpływ na zdrowie człowieka sprawiły, iż przyprawa znana jest nawet w najdalszych zakątkach globu.
Sok z kurkumy to nie tylko niezwykle smaczny, lecz również bardzo zdrowy napój, który obfituje w wartościowe substancje aktywne i witaminy. Dlatego też, sok z kurkumy polecany jest jako skuteczny sposób na wzmocnienie organizmu. Prozdrowotne właściwości kurkumy wynikają z zawartych w niej związków – m.in. kurkuminoidów, mających silne działanie przeciwzapalne oraz antyoksydacyjne. Uwzględnianie w diecie produktów zawierających kurkumę może skutecznie wspomagać układ odpornościowy organizmu. Dodatkowo, kurkumina zawarta w soku z kurkumy wypłukuje toksyny z organizmu, co w efekcie łagodzi stany zapalne, poprawia wygląd skóry oraz wpływa korzystnie na metabolizm.
100% sok z kurkumy - shot dla zdrowia i urody
Nasz 100% sok z kurkumy:
- Tłoczony jest z kłączy kurkumy z dodatkiem soku z cytryny.
- Jest umieszczany w butelkach z ciemnego szkła, dzięki czemu nie traci cennych minerałów i witamin.
- W zależności od preferencji może być spożywany zarówno bezpośrednio (polecana forma spożycia to 2 x 50 ml dziennie), jak również w postaci rozcieńczonej.
- Idealnie sprawdza się również jako dodatek do napojów, koktajli oraz potraw – ubogacając je swoim charakterystycznym smakiem oraz nadając wyrazisty, żółty kolor.
- Powstaje metodą tłoczenia, która umożliwia wydobycie z niego wszystkich korzystnych właściwości.
Kurkuma to smak tradycji w nowoczesnej kuchni. Spróbuj!