100% Owocowa Witamina C 250 ml

Cena: 10,00 zł 10.00
quantity szt.
Zyskujesz 1 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Opis

Czysty sok z owoców róży, bogaty w naturalną, owocową witaminę C. Zawiera także beta-karoten , likopen i bioflawonoidy. Wysoka zawartość witaminy C (450 mg witaminy C w 100 ml) przyczynia się do:

 prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego i układu nerwowego,
 utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego i funkcji psychologicznych,
 zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia,
 pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu co ma wpływ na właściwe funkcjonowanie naczyń krwionośnych, kości, dziąseł,
 pomaga zachować zdrową skórę,
 ma niebagatelne znaczenie dla prawidłowego przyswajania przez organizm żelaza,
 pomaga również w utrzymaniu właściwego stanu błon śluzowych oraz prawidłowego widzenia.

 Proponowany sposób podania: 2x dziennie po 50 ml soku (rano i wieczorem). 

 Skład: 100% sok z owoców róży (Rosa rugosa).

 Produkt do bezpośredniego spożycia lub rozcieńczenia.

 Objętość netto: 250 ml, butelka szklana z brązowego szkła (zabezpiecza sok przed utratą właściwości odżywczych i      witamin)
 Ilość sztuk w opakowaniu zbiorczym (zgrzewce): 10

 Średnia wartość odżywcza w 100 ml soku:  

Wartość energetyczna (energia)   328 kJ/ 77 kcal 
Tłuszcz 0,0 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone  0,0 g
Węglowodany 18,02 g
w tym: cukry 17,79 g
Białko 0 g
Sól  0,0055 g
 Witamina C  450 mg

Witamina C, likopen i bioflawonoidy wykazują silne działanie antyutleniające – chronią komórki przed stresem oksydacyjnym – neutralizując szczególnie szkodliwe dla organizmu wolne rodniki tlenowe. Spożywając produkty bogate w te składniki wspomagasz swój układ odpornościowy, spowalniasz procesy starzenia, poprawiasz funkcjonowanie układu krążenia.

Dlaczego sok z owoców dzikiej róży zapobiega wadzie genetycznej ludzkości?

Funkcje witaminy C – substancji tak niezbędnej dla prawidłowego przebiegu procesów metabolicznych organizmu, są bardzo rozległe i niezwykle ważne.

Jest ona konieczna dla życia wszystkich ssaków, dlatego też wiele z nich w ciągu milionów lat nabyło zdolność wytwarzania tej substancji (przez wątrobę), w odpowiedniej ilości do własnych potrzeb. (Np. kozioł o wadze 40 kg. produkuje jej około 1.300 mg dziennie w spoczynku, a aż 7600 mg w stresie!)

Niestety człowiek, nie uzyskał takiej szansy od natury. Czy ta wada genetyczna to błąd natury? Korzystamy wyłącznie z dość ubogich źródeł witaminy C zawartej w pożywieniu – jej ilość zawarta w codziennych posiłkach wystarcza nam do przeżycia, ale nie daje pełni zdrowia.

W minionych wiekach żywiono się głównie mięsem i zbożem pozbawionymi prawie witaminy C. Powszechne były dolegliwości takie jak obrzęki i krwawienie dziąseł, anemia, duża łamliwość kości, wypadanie zębów i wreszcie szkorbut (gnilec), którego częstym następstwem była śmierć. Przyczyn wymierania ludzi z tego powodu upatrywano w braku jakiejś nieznanej substancji lub w niewyjaśnionym zatruciu.

Burzliwy rozwój nauki w XX wieku pozwolił również przebadać większość gatunków warzyw i owoców. Odnaleziono niezwykle bogactwo witaminy C w owocach róży – 30 razy tyle co np. w cytrusach. Zatem błogosławione dla zdrowia owoce róży i ich przetwory mogą zniwelować naszą skazę genetyczną i zapewnić człowiekowi dowolnie dużą dawkę owocowej witaminy C, świetnie przyswajalnej w godnym towarzystwie owocowych bioflawonoidów.

Niestety, do tej pory nie korzystamy z tego i dziś jeszcze miliony ludzi na świecie cierpią z powodu niedostatku witaminy C, miliony mają krwawiące dziąsła, małą odporność na stresy, na przeziębienia, itd.

Produkty powiązane

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl