Syrop z czerwonej porzeczki 500 ml
Cena: 11,50 zł 11.50
ilość szt.

Opis

Domowy syrop z czerwonej porzeczki ma mocny naturalny smak owoców. Doskonały do przyrządzania napojów oraz jako dodatek do deserów. Czerwona porzeczka bogata w witaminy, błonnik, flawonoidy, wykazuje działanie antybakteryjne.

Sporządzono z 346 g owoców czerwonej porzeczki.

Skład: sok z owoców czerwonej porzeczki (54%), cukier

Objętość netto: 500 ml, butelka szklana

Ilość sztuk w opakowaniu zbiorczym (zgrzewce): 9

Średnia wartość odżywcza w 100 ml syropu:  

Wartość energetyczna (energia) 964 kJ/ 277 kcal 
Tłuszcz 0 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone  0 g
Węglowodany 58,3 g
w tym: cukry 56,7 g
Białko 0 g
Sól 0,00294 g

Domowy syrop z czerwonej porzeczki ma mocny, naturalny smak owoców. Doskonały do przyrządzania napojów oraz jako dodatek do deserów. Czerwona porzeczka bogata jest w witaminy, błonnik, flawonoidy, wykazuje działanie antybakteryjne.

Syrop sporządziliśmy z 346 g owoców czerwonej porzeczki.

Pij syrop z czerwonej porzeczki i ciesz się zdrowiem!

Poznaj właściwości czerwonej porzeczki, która tak jak jej czarna siostra, jest prawdziwą bombą witaminową. W składzie są do siebie podobne, wykazując zbliżone działanie. Już nasze babcie doskonale wiedziały, ile może syrop i inne przetwory z czerwonej porzeczki. Zawsze je miały na półkach domowych spiżarni. Dziś porzeczka nie jest już tak popularna jak przed laty, przez co wiele tracimy. Zamiast łykać tabletki, lepiej pić syrop z czerwonej porzeczki lub jeść ją prosto z krzaczka latem. Sportowcom podaje się sok porzeczkowy, który pomaga w regeneracji organizmu po intensywnym wysiłku.

Czerwona porzeczka poprawia apetyt (już chociażby poprzez swoją smakowitą barwę!), zwiększa przyswajalność składników odżywczych i pobudza jelita do pracy. Dzięki zawartości kwasu askorbinowego, wykazuje właściwości wzmacniające i przeczyszczające.

Zawarte w porzeczce kumaryny zapobiegają atakom serca i udarowi mózgu, zmniejszając krzepliwość krwi. Syrop z czerwonej porzeczki poleca się seniorom cierpiącym na przewlekłe zmęczenie.

P jak polifenole i pektyny

Polifenole, czyli naturalne przeciwutleniacze, pomagają rozprawić się z wolnymi rodnikami, które niszczą strukturę ludzkiego DNA. Spożywając czerwoną porzeczkę, zapobiegasz stanom zapalnym oraz nowotworom. Polifenole działają profilaktycznie i leczniczo. Mogą złagodzić bolesny przebieg menstruacji.

Pektyny to rozpuszczalny błonnik, który ogranicza wchłanianie cholesterolu i cukru we krwi. Zapobiegają miażdżycy, wyłapują toksyny i cząsteczki cholesterolu, redukując ten „zły”. Pektyny naturalnie wspomagają odchudzanie i leczenie chorób układu krążenia. Jesz porzeczkę, która jest niskokaloryczna i od razu znika głód. Tak właśnie działają pektyny, które w żołądku nabierają objętości i go wypełniają. Syrop z czerwonej porzeczki dopieści nie tylko zmysł smaku, ale także zapotrzebowanie na wartościowe składniki w walce o zdrowie.

Mikroelementy i witaminy

Pijąc syrop z czerwonej porzeczki, dajesz sobie prezent w postaci rzadkich mikroelementów: manganu, jodu i boru. Niedobór manganu może przyczyniać się do osteoporozy, braki jodu zaburzają pracę układu hormonalnego, a boru – powodują gorsze wchłanianie wapnia, fosforu i żelaza.

W syropie z czerwonej porzeczki znajdziesz także witaminę A, witaminy z grupy B oraz sole mineralne, biotynę, kwas foliowy, żelazo, wapń i magnez.

Sok z czerwonej porzeczki działa moczopędnie, dzięki czemu wspomaga leczenie zakażeń dróg moczowych. Pomaga też przy przewlekłych zaparciach. Wykazuje działanie krwiotwórcze.

Poznaj tajemniczy składnik naszych produktów


do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl