Syrop z czerwonej porzeczki 500 ml
Opis
Domowy syrop z czerwonej porzeczki ma mocny naturalny smak owoców. Doskonały do przyrządzania napojów oraz jako dodatek do deserów.
Skład: sok z owoców czerwonej porzeczki (54%), cukier
Objętość netto: 500 ml, butelka szklana
Ilość sztuk w opakowaniu zbiorczym (zgrzewce): 6
Domowy syrop z czerwonej porzeczki
Porzeczki zbierane prosto z krzaczka smakują wybornie. Gdy lato jest gorące, wspaniale jest zbierać te małe kuleczki i rozkoszować się ich kwaskowym smakiem! Owoce dobre są na świeżo, ale można je też dodawać do ciast, galaretek, kompotów i deserów. Gdy odejdą już ciepłe dni, warto zachować ten cudowny smak dzieciństwa na dłużej. Syropem z czerwonej porzeczki można delektować się codziennie, kiedy tylko zapragniemy!
Nasze babcie i prababcie dobrze wiedziały, jak cenne są wszystkie dary lata. Pieczołowicie zbierały owoce i przygotowywały z nich słodkie przetwory, soki i syropy. Bogate w wartościowe składniki ratowały zdrowie dzieci i dorosłych podczas trudnych dni szarugi i słoty. Obecnie półki sklepowe pełne są różnych wyrobów, których chemiczny skład nie tylko nie wspiera zdrowia, ale wręcz mu szkodzi. Wyglądają atrakcyjnie, ale ich zawartość nie jest godna polecenia!
Tradycyjny syrop z czerwonej porzeczki
Nie każdy ma dziś czas, by przyrządzać zdrowe, domowe przetwory. My oferujemy Ci wspaniały w smaku, naturalny syrop z czerwonej porzeczki, który uzyskaliśmy tradycyjną metodą. Jego receptura to przede wszystkim sok NFC (nie z koncentratu), bezpośrednio tłoczony z owoców na tradycyjnej prasie. Nie znajdziesz w nim sztucznych dodatków, takich jak konserwanty i barwniki. Nasz produkt ma intensywną barwę i mocny, porzeczkowy smak. To znakomita i niezwykle smaczna alternatywa dla wyrobów pełnych chemii, które „owoce” mają niestety jedynie w nazwie!
Do czego używać syropu z czerwonej porzeczki?
Desery i napoje będą cudowne w smaku, gdy dodasz do nich odrobinę naszego syropu.
- Do przyrządzenia najprostszego napoju wystarczy jedynie woda. Może być gorąca lub chłodna – wtedy napój będzie orzeźwiający.
- Lemoniadę porzeczkową łatwo zrobisz, gdy dodasz do syropu wodę gazowaną. Proporcja z wodą: 1:8. Jeżeli masz chwilę czasu, dodaj listki bazylii lub rozmarynu, cytrynę i kostki lodu.
- Dzieciom wspaniale zasmakują budynie i puddingi polane porzeczkową słodyczą.
- Syropem można dekorować także lody i ciasta.
- Niektórzy uwielbiają koktajle, nasz porzeczkowy syrop będzie tu znakomitym, smakowym dodatkiem!
Średnia wartość odżywcza w 100 ml syropu:
Wartość energetyczna (energia) | 964 kJ/ 277 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 58,3 g |
w tym: cukry | 56,7 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0,00294 g |