Syropy niskosłodzone

Syropy bez cukru

Czy to nie paradoks, że kupujemy syntetyczne witaminy w aptekach, podczas gdy rosnące w Polsce owoce (także te dzikie!) odnotowują rekordową ilość np. witaminy C? Część z nich zalicza się do najcenniejszej żywności na świecie, tzw. superfoods? Takie nadzwyczajne jedzenie jest godne herosa jak Superman. Chcesz mieć zdrowie bohatera? Sięgaj po produkty rodzime, nieprzetworzone, naturalne i pełne wartości. Takie są nasze odżywcze syropy. Zdrowa esencja owoców. Bomby witaminowe w każdym łyku.

Nie dodajemy do nich syropu glukozowo-fruktozowego. Użyty cukier ma na celu wydobycie smaku i ale przede wszystkim konserwację owoców, tak jak to robiły nasze babcie i mamy. Syrop bez cukru jest bardzo trudny w konserwacji i nie zatrzymuje witamin na dłużej.

Odżywcze syropy niskosłodzone powinny zainteresować nie tylko ludzi liczących kalorie, ale naprawdę każdego. Już nawet ćwierć szklaneczki dziennie któregoś z naszych syropów wystarczy, by odnotować poprawę odporności, lepsze samopoczucie, piękniejszą cerę, wzrost energii. Pozytywne długofalowe skutki będą nie do przecenienia. Potwierdza się powiedzenie: „Nie wystarczy jeść, trzeba się odżywiać”. Wystarczy wprowadzić do codziennego jadłospisu rytuał popijania zdrowych syropów, by zmienić naprawdę wiele w życiu. Syrop malinowy czy różany, różano-malinowy, syrop jagodowy, aroniowy, a może żurawinowy? Wypróbuj wszystkie smaki tych syropów!

  • Syrop malinowy: działa napotnie, rozgrzewająco, przeciwwirusowo. Sięgnij po niego przy przeziębieniu i grypie.
  • Syrop z czarnego bzu: działa napotnie, rozgrzewająco, przeciwbólowo i moczopędnie. Zalecany przy zaparciach.
  • Syrop różany: dzięki ogromnej ilości witaminy C, wspomaga naturalną odporność organizmu, wzmacnia cały ustrój, chroni przed infekcjami.
  • Syrop różano-malinowy: zalecany w profilaktyce zdrowotnej, podczas przeziębień i rożnych infekcji.
  • Syrop aroniowy: zawiera dużo rutyny, wykazuje działanie przeciwobrzękowe i antyoksydacyjne. Obniża ciśnienie, neutralizuje wolne rodniki.
  • Syrop jagodowy: ceniony za korzystne działania na układ pokarmowy, zalecany przy biegunkach i zaparciach. Działa przeciwalergicznie, przeciwgrzybicznie i przeciwwrzodowo.
  • Syrop żurawinowy: wpływa na jakość widzenia, pomaga przy bezsenności, kłopotach z koncentracją, uczuciu zmęczenia. Działa antybakteryjnie.

Pamiętajmy, że syropy bez cukru nie istnieją z definicji – cukier bowiem pozwala przetworom czekać cierpliwie w spiżarni, zanim je skosztujemy. Przeciż właśnie o to nam chodzi, by jesienią i zimą móc cieszyć się naturalnymi antybiotykami i smakiem lata. Takie syropy będą idealnie, kiedy złapiemy przeziębienie, rozłoży nas grypa, odejdą chęci do pracy i aktywnego życia. Nasze syropy owocowe będą jak zdrowa słodycz, zachęcająca smakiem, zapachem, kolorem i właściwościami. Łącz przyjemne z pożytecznym, testuj różne smaki i wybieraj to, co podarowała ludziom natura. Syropy można rozcieńczać wodą, dodawać do drinków, herbaty, lodów, naleśników, deserów, budyni, kaszek, ryżu. Zasmakują każdemu, nawet dzieciom! Każdy smak dostarczy innych wrażeń, a wszystkie wiele witamin i mikroelementów.

 

Poznaj tajemniczy składnik naszych produktów


do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl