Naturalna Witamina C EKO proszek z róży 55 g
Opis
Produkt dostępny ponownie w sprzedaży od 21.03
Naturalna Witamina C EKO proszek z róży 55 g
Pewien chłopiec mówił kiedyś, że ludzie hodują pięć tysięcy róż w jednym ogrodzie i nie znajdują w nich tego, czego szukają. A tymczasem to, czego szukają, może być ukryte w jednej róży – Polskiej Róży. Ekologiczny liofilizat z owoców róży 100% to polski produkt, który zawiera witaminę C i wszystkie inne skarby, które ukryte są w róży.
Skarb ukryte w róży
Naturalna Witamina C EKO proszek z róży to polski produkt, jaki powstał z owoców pochodzących z ekologicznych upraw róży na terenie naszego kraju, a dokładniej z malowniczej Kotliny Kłodzkiej. Już niewielka ilość (łyżeczka o objętości 6 g) dostarcza aż 100 mg naturalnej witaminy C. Jest ona niezbędna dla wzrostu i naprawy tkanek w organizmie, a także pomaga we wchłanianiu żelaza z pokarmów roślinnych. Inną z wielu zalet witaminy C jest wspomaganie pracy układu odpornościowego i spowolnienie procesu starzenia się skóry.
Witamina C w proszku – jak stosować?
Aby zapewnić sobie mocny zastrzyk witaminy C, proszek z róży należy dodać do wody lub soku i wypić jako osad. Przyjemnie słodkawy posmak proszku z róży sprawdzi się też w smoothie, owsiankach czy ulubionym jogurcie, a w formie zawiesiny – do dressingu do sałatki. Produkt nadaje się też do bezpośredniego spożycia.
Ekologiczny liofilizat z owoców róży 100%.
Składniki: Ekologiczny liofilizat z owoców róży 100%.
Owoce pochodzą z ekologicznych upraw róży na terenie Polski.
1 łyżeczka (6g) dostarcza ok 100 mg naturalnej witaminy C.
Proszek do bezpośredniego spożycia, wzbogaca żywność w witaminę C - można dodawać do sałatek, owsianki, jogurtów, soków owocowych.
Po otwarciu przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, spożyć w ciągu 14 dni.
Waga netto: 55 g
Polska Róża – rodzinna firma z tradycjami
Polska Róża to rodzinna firma z tradycją sięgającą aż 1979 roku. Produkujemy soki NFC (=not from concentrate, czyli tłoczone bezpośrednio z owoców) oraz naturalne syropy owocowe i konfitury różane. Produkcję założył przed laty inż. Ernest Michalski, który wiele lat chorował na szkorbut spowodowany niedoborem witaminy C. Nieskuteczna terapia syntetyczną witaminą C zainspirowała go do odkrycia jej naturalnego źródła – owocu róży. Z wdzięczności do róży za uratowanie życia, postanowił, że od teraz to on będzie pomagać innym, czym zainspirował swoich najbliższych. Polska Róża – owoc jego obietnicy – to rodzinna firma z tradycjami, której kunszt i renoma trwają już od ponad czterech dekad.
Nasza siła tkwi w prostocie. Każdy z pięciu płatków Polskiej Róży symbolizuje wartości, którymi się kierujemy: wykorzystanie lokalnych owoców, naturalny skład, wysoką jakość, dbałość o każdy produkt i miłość do natury.