Cukier różany 100g
Opis
Cukier różany
Cukier różany w dużych kryształkach - do słodzenia herbaty, kawy, dekoracji ciast lub chrupania jak cukierki.
Produkt polski, wyprodukowany w Polsce. Smak i kolor zależny jest od użytej partii płatków róży.
Ze względu na dużą zawartość płatków róży (20%), cukier jest bardzo aromatyczny, ma mocno wyczuwalny smak i zapach płatków róży. Można używać do słodzenia, dekoracji potraw, zamiast zwykłego cukru. Duże kryształki umożliwiają chrupanie cukru jak cukierki.
Ze względu na naturalny skład produktu, z czasem pod wpływem promieni słonecznych, cukier może tracić kolor (kolor zmieni się z różowego na brązowy). Nie zmienia to właściwości smakowych cukru, jest to proces naturalny.
Termin minimalnej trwałości to 6 miesięcy. Oznacza to, że po tym okresie, jeżeli nie zmieniły się właściwości organoleptyczne cukru (smak, zapach), można go dalej spożywać.
Cukier różany to unikatowy produkt, tak smaczny, że od razu zniknie ze słoika!
Słoik proponujemy wykorzystywać wielokrotnie - pusty słoik można użyć ponownie na przetwory lub trzymać w nich przyprawy.
Składniki: cukier 80%, płatki róży 20%
Masa netto: 100 g, słoik szklany