Bio syrop z pigwowca z miodem

Polska Róża BIOSPG BIO Syrop z pigwowca.jpg
  • promocja
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 15,90 zł 22,56 zł 15.90
Najniższa cena z 30 dni przed tą promocją: 22,56 zł Jeżeli produkt jest sprzedawany krócej niż 30 dni, wyświetlana jest najniższa cena od momentu, kiedy produkt pojawił się w sprzedaży.
ilość szt.
Zyskujesz 10 pkt [?]

Opis

 

Składniki: ekologiczny miód (60%), ekologiczny sok z pigwowca japońskiego (30%), woda.

Objętość netto: 250 ml, butelka szklana

Ilość sztuk w opakowaniu zbiorczym (zgrzewce): 6

 

Wartość odżywcza w 100 ml :  

Wartość energetyczna (energia) 1092 kJ/ 257 kcal 
Tłuszcz 0 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone  0 g
Węglowodany 64 g
w tym: cukry 63 g
Białko 0 g
Błonnik 1,5 g
Sól 0 g
 
 

Ekologiczny syrop z pigwowca japońskiego, słodzony miodem - bez dodatku białego cukru.

Syrop z pigwowca japońskiego bez cukru to wysokogatunkowy produkt charakteryzujących się bardzo prostym i czystym składem. Powstaje na bazie ekologicznego soku NFC z pigwowca, ekologicznego miodu oraz niewielkiego dodatku wody. Sok NFC to sok bezpośrednio tłoczony z owoców, który nie jest odtwarzany z koncentratu. Dzięki temu zachowuje wiele właściwości odżywczych owoców – witamin i minerałów. Wszystkie składniki syropu są naturalne – nie znajdziesz tu chemii, konserwantów ani sztucznych barwników!

Kwasowość i słodycz

Pigwowiec japoński to krzew zachwycający wiosną wielką ilością delikatnych kwiatów, które można podziwiać od marca do kwietnia. Ich kielichy są najczęściej czerwone, ale istnieją również odmiany przybierające barwy pomarańczowe i różowe. Gdy przekwitną, zawiązują się owoce, które potrzebują długiego okresu dojrzewania. Zrywa się je dopiero jesienią, można zrobić z nich znakomity syrop! Żółte owoce pigwowca wspaniale nadają się na domowe przetwory. Kwaskowe i orzeźwiające, doskonale smakują zwłaszcza mroźną zimą.

W kontrze do kwaśnego smaku owoców pigwowca, w syropie znajdziemy ekologiczny miód, niezwykle bogaty w wartości odżywcze. Jego słodycz sprawia, że cukier ani inne słodziki nie są już potrzebne!

Nasz BIO syrop z pigwowca japońskiego z miodem może zastąpić cytrynę i cukier w herbacie – dodaj 2-3 łyżeczki syropu i gotowe! Można go użyć również do rozgrzewających napojów lub zimnych lemoniad. Na zimę, na lato, kiedy tylko chcesz!

 
 
Bądź na bieżąco
.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl