Bio syrop z pigwowca z miodem ważny do 30.11.2024
Opis
Składniki: ekologiczny miód (60%), ekologiczny sok z pigwowca japońskiego (30%), woda.
Objętość netto: 250 ml, butelka szklana
Ilość sztuk w opakowaniu zbiorczym (zgrzewce): 6
Wartość odżywcza w 100 ml :
Wartość energetyczna (energia) | 1092 kJ/ 257 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 64 g |
w tym: cukry | 63 g |
Białko | 0 g |
Błonnik | 1,5 g |
Sól | 0 g |
Ekologiczny syrop z pigwowca japońskiego, słodzony miodem - bez dodatku białego cukru.
Syrop z pigwowca japońskiego bez cukru to wysokogatunkowy produkt charakteryzujących się bardzo prostym i czystym składem. Powstaje na bazie ekologicznego soku NFC z pigwowca, ekologicznego miodu oraz niewielkiego dodatku wody. Sok NFC to sok bezpośrednio tłoczony z owoców, który nie jest odtwarzany z koncentratu. Dzięki temu zachowuje wiele właściwości odżywczych owoców – witamin i minerałów. Wszystkie składniki syropu są naturalne – nie znajdziesz tu chemii, konserwantów ani sztucznych barwników!
Kwasowość i słodycz
Pigwowiec japoński to krzew zachwycający wiosną wielką ilością delikatnych kwiatów, które można podziwiać od marca do kwietnia. Ich kielichy są najczęściej czerwone, ale istnieją również odmiany przybierające barwy pomarańczowe i różowe. Gdy przekwitną, zawiązują się owoce, które potrzebują długiego okresu dojrzewania. Zrywa się je dopiero jesienią, można zrobić z nich znakomity syrop! Żółte owoce pigwowca wspaniale nadają się na domowe przetwory. Kwaskowe i orzeźwiające, doskonale smakują zwłaszcza mroźną zimą.
W kontrze do kwaśnego smaku owoców pigwowca, w syropie znajdziemy ekologiczny miód, niezwykle bogaty w wartości odżywcze. Jego słodycz sprawia, że cukier ani inne słodziki nie są już potrzebne!
Nasz BIO syrop z pigwowca japońskiego z miodem może zastąpić cytrynę i cukier w herbacie – dodaj 2-3 łyżeczki syropu i gotowe! Można go użyć również do rozgrzewających napojów lub zimnych lemoniad. Na zimę, na lato, kiedy tylko chcesz!